Filmmys alone

 

Då var det fredag igen.

Är inte lika taggad på helg nu när jag har vart hemma i 3 dagar redan...

Men men, har inte riktigt planerat något denna helg, men jag vill verkligen åka till gallerian och köpa kläder.

eftersom att brorsorna inte är hemma och Irina sover hade jag tänkt kolla på film. Är inne på gamla svenska filmer nu. 

Så ska sätta mig ner och gråta till "I taket lyser stjärnorna"

Trevlig helg på er! 

 
Idag är en sån dag jag bara vill gå in till min syrras rum och kolla vad hon gör för att hitta på något att göra.
Miss u my baby sister <3 

Hemma från skolan

Hemma från skolan idag igen. mår bättre idag men känner mig så slö, typ en zombie, känner igen smak eller känsel när jag går. Kan ju vara ärlig och säga att jag tror att jag har cancer eller något sånt.

 

Annars då? Redan torsdag och imorgon om jag mår bra ska jag och ett tjej gäng göra våra mums till homecoming. 

Kommer skriva mer om det senare. 

 

Känner någon att det vill göra en god gärning kan ni gärna skicka godis. 

Gabriella Elmefors 

20415 Broadsky

77449 Katy, Texas 

United States 

 

 
 

Brev på posten

 

Blir så glad när dom säger att jag har fått brev, det här är från min älskade mormor. 

Blir jätte glad för fina sms också såklart, men att få brev med personens handslit och att få hålla i pappret som dom hade hemma i Sverige för några dagar sen är så känslosamt. 

Brukar läsa dom lite då och då när jag bara vill ha lite gammeldags i vardagen, håller ju på med mobilen 24/7 så det är skönt att ha ett brev svart på vitt framför sig och bara läsa och sen spara. 

 

Man får ju inte så mycket brev längre utan nu är det sms hela tiden, tom julkort. Nej nej det är min mormor noga med att det ska vara julkort och brev ist för sms. 

 

Fick ett brev igår när jag låg helt död, fattade först inte vad min host mom menade när hon höll ett brev framför mig. men sen när jag läste "priority" förstod jag att det var mormor som hade skrivit ett brev. hahah

 

sjuklingen

Godmorgon! 

Allt från en god morgon för mig, vaknade 4 gånger inatt. Livrädd att jag skulle spy så jag satt uppe och bara glodde...

kände det redan igår när jag kom hem att det började göra ont i halsen, sen på kvällen kom förkylningen och halsen började värka allt mer.

 

Alla har ju vart sjuka här så de var väl på tiden att det blev min tur.

Men jag blir ompysslad här hemma av mamman så det går bra.

Men det är ju sjukt tråkigt att bara ligga ner för rätt va det är så får jag ont i ryggen så då måste jag ligga på sidan, men då rinner det från nästan, sen är det sjukt varmt att ligga med täcke men sjukt kallt utan. Är hungrig men känner ingen smak av det jag äter så ser inte anledningen att bara tugga. Sen är jag rädd för att ta tabletter eftersom det inte har Alvedon, vem vet kanske får en överdos... 

 

Hypokondrikern i mig har talat, det är en helt vanlig förkylning men såklart tror jag att det är min sista dag levande. Typiskt mig…

 

 

 
För att göra inlägget friskare haha, kommer bilder från igår då jag var frisk och kry. Låter som att jag aldrig har vart sjukt, men det är typ så jag känner. 
 

Söndag

Då var det söndag igen, allt bara rullar på här borta. Snart är det oktober. Helt sinnes. 

Tog helg från allt de här dagarna. Bloggen fick vara orörd den med. 

kort summering av helgen nu då, i fredags gjorde jag inget alls, satt hemma hela kvällen och kollade på svenska Hollywood fruat haha. Alla andra var hos sina kompisar men jag kände bara för att vara hemma. 

 

Igår åkte jag med Brooklyn för att leta homecoming dresses, och hittade en enkel klänning som jag kommer piffa upp med höga klackar och smycken. Sov hos henne, så på kvällen kollade vi och hennes föräldrar och farföräldrar på Millennium, med svenskt tal så det var super kul att förstå allt medans alla andra läste texten. 

 

Pratade med min bästa kompis idag som jag inte pratat med sen hon började skolan. vilket är typ 6 veckor. Så det var riktigt kul att få skratta, le och prata om allt mellan himmel och jord. Blev en prat stund på 1h och 30 min, men det var så härligt att höra om hur det är där hemma. 

 

 
 
 

Wedding

 
 
 

Följde med Brooklyn och hennes mamma för att välja hennes bröllopsklänning. På bilderna ser ni den vinnande klänningen, så fin irl. bröllopet äger rum i maj, men jag antar att det är bra att vara ute i god tid. 

Good Day

 

Idag gick allt så fort och bra!

Fick mina progress papper, vilket man får efter 4 veckor året om. Anledningen med det är för att man ska veta hur man ligger till, för att kunna jobba sig upp tills den sjätte veckan i skolan då det är mer på "allvar"

 

Allt över 70 är godkänt sen går det upp till 100. Har ALLTID vart dålig på matte men helt plötsligt har jag 90. 

Kompis det går bra nu. Nej men ni förstår, bra för att vara komma från ett retard 

Sen har jag ÄNTLIGEN fått gratis skollunch, som jag har väntat.

 

Det är snart helg iOS7 är ute, aa kan livet bli bättre?

Idag är livet på min sida helt enkelt. 

 

Slänger in en gratulation till min kompis som fyller (fyllde) åt idag, Grattis man :) 

 

Min Fashion Design klass är fel, har alltså inte 73 längre, blev lite strul med den klassen. Annars ska allt stämma. 

20 minuters tystnad

De två senaste dagarna har jag gått hem själv från skolan. Jag brukar antingen åka hem med Jayson och Nate eller Grandpa, men jag kände bara för att vara själv en stund. Det tar 20 min att gå så det är inte så farligt. 

Grejen är den att jag aldrig är ensam, har alltid folk omkring mig vilket är jätte kul...men ibland kan det vara skönt att vara själv.

Så jag passade på att gå hem igår för första gången själv,

kan ju erkänna att jag var rädd för att gå vilse eller bli tagen på vägen,

Men det gick ju bra. Lyssnade på musik hela vägen och kände bara hur mycket jag har saknat att bara gå och gå och inte ha någon bakom mig som ska till samma ställe. 

 

Tror nog bara att jag har saknat känslan av att inte behöva hjälp att hitta. känns jätte bra att jag vet att jag kan gå hem de dagarna jag känner för det, t.ex när det regnar, då det inte är lika varmt osv. 

 

Det var bara en promenad som satte igång alla tankar, gick ju runt och tänkte att allt var som en musik video. 

Lyssnade på en deep song och gick där och små sprang ibland för att komma till en viss plats när det var som bäst i låten, så jag är glad att jag gick själv haha.

 

Aja iOS7 kommer ut imorgon!! Taggad det är jag. 

 

Double Rainbow!!! 
Såg det på vägen hem igår. 

Gårdagen!

Några bilder från igår, när jag sov hos Brooklyn. Vi gick och åt på en seafood restaurant och efter det bio! Vi gick med hennes föräldrar, vilket förklarar kille i bakgrunden på varje bild! 
 
 
Då var det söndag igen, skola imorgon och ännu en ny vecka! Idag var det en månad sen mitt plan landade på Hustons flygplats! Helt sjukt! 

Saknar

               
Känns som att det var igår, men samtidigt så länge sen...
Tiden går så himla fort,
Ibland kan jag känna att jag måste ta ett djupt andetag
och bara inse hur mycket som har hänt på så kort tid. 
Jag bor i Usa och dom här tjejerna är ända borta i Sverige.
Saknar dom så,
men snart ses vi igen!

Fredag den 13:de

Ingen otur här borta inte, allt flyter på sjukt bra. börjar bli beroende av tennis, sjukt kul. 

Anyways. Saker jag kan sakna ibland är vanliga toaletter sittser haha. Deras toalett sitts har hål i början, sjukt weird. 

Och att det bara finns toaletter på ett och samma ställe, finns lixom inte en toalett för sig, det finns ju ingen kran utan alla kranar är utanför... Okej hur lyckades jag göra det här till ett toalett inlägg? 

Aja, helg igen, känns som att det var igår jag skrev att det var fredag. Tiden går fort. 

 

Ska snart dra till några kompisar och kolla film.

Trevlig helg!

 

så här långa är korridorerna, i slutet av bilden ser man the circle sen fortsätter en lika lång korridor åt andra sidan. 
För er som inte fattade vad jag menade med toaletterna 

9/11

 
 

Vi brukar börja dagarna med att ställa oss upp och höra hur rektor läser upp en text om att man ska hedra Usa och Texas. Men idag var det annorlunda, vi satte oss ner och hade en tyst minut och våra tankar gick till alla som förlorade sina liv den 11 september 2001. Sen pratade han om att vi aldrig får glömma det. 

 

Personligen var jag för liten för att ens komma ihåg något, men det här är det värsta som har hänt inom Amerikansk historia. Även fast jag inte har något minne av det tycker jag fortfarande att det är lika sorligt som alla andra i skolbänkarna. 

 9/11- Never forget!

 

Är jag redo?

Hej! 
Har lite frågor då jag funderar på att också åka som utbytesstudent. Vet du hur man kan på något sätt veta att man är "redo" ? Funderar på att åka efter tvåan men inte helt hundra på att jag är redo för allt vad ett utbytesår innebär, trots att det är något som verkar väldigt kul. Ska man bara känna det eller ska man ta steget iallfall? Har stor beslutsångst om jag ska åka nu eller om jag ska åka efter gymnasiet. 
När anmälde du dig? Och när tror du att du tycker att det är lämpligt att anmäla sig senast? 

Ursäkta för så många frågor! Hoppas du orkar svara, kram på dig!

Jag bestämde mig för att åka redan när jag var liten... Har alltid vart ett USA fan! Min kusin åkte efter nian hon med, och hon hade ett jätte bra år, så ville jag också göra det! Men när jag verkligen bestämde mig var i augusti förra året, då jag sa ja till att börja processen. Jag kan vara ärlig och säga att jag var livrädd när jag sa ja. Jag ville men ändå inte. Just för att jag är den personen som måste ha allt på mitt sätt, och att allt ska vara som jag vill ha det annars få det va! Jag var helt enkelt rädd för att pröva något som jag inte hade någon aning om!

Men jag gjorde det ändå, för jag visste att jag ville idet innerst inne. Sen pendlade det under året som gick. Ibland var jag jätte sugen på att åka redan dagen efter, och ibland ångrade jag mig. Jag minns att jag ångrade mig när alla från min klass började prata om gymnasium. Men det gick över fort! 

Det ända tips jag kan ge är att: gör det för dig själv och ingen annan! Känner du att DU vill åk!!! Tveka inte då, utan tänk positivt! 

Hur många minnen du skapar, hur stolt man är när man nått mål linjen som då är när du klarat det! Språket som du kommer lära dig flytande. Jag ser bara det positiva nu, jag är här och ska göra det bästa av det. 

Jag anmälde mig rätt tidigt, men om du känner att du behöver tid kan du vänta tills tidigt nästa år! Men jag ville anmäla mig tidigt så jag kunde ställa mig in på det psykiskt! (Men sån är jag haha)

Efter gymnasiet är det ju inte High school längre utan collage, vilket är dyrare och då bor man på skolan.

Var nog inte sån stor hjälp, men alla är olika. Jag är den som gråter efter 1 vecka utan mamma. Klarar du dig längre än så från dina föräldrar är du definitivt redo! Det kan jag lova!

Jag har inte gråtit över mamma än, och det har gått en månad. 

 En poetisk bild på det ;) 

2013-09-08

Idag var den en månad sen jag åkte från Arlanda för att börja min resa. En hel månad.. Tiden går så sjukt jävla fort. Känns som att det var igår jag stod och grät med mina kompisar innan jag skulle igenom kontrollen.

 Har tänkt att jag ska göra ett inlägg i slutet av varje månad, som en utvärdering typ. Om jag har längtat hem, skolan, vänner aa allt som kan ändras på en månad. 

 

Tiden går för fort känner jag nu. En månad har redan gått, bara 9 kvar... panik. 

Har världens bästa familj, alla är sjukt snälla och vi är som vanliga tonåringar som kommer överrens bra. Det är nog det som har fått mig att trivas så himla bra, att det bor tre andra tonåringar här. Vi går i genom samma skit i skolan varje dag, gillar samma typ av musik osv osv. 

 

Skolan går bra och jag börjar vara med allt fler efter skolan och på helgerna. Är så glad att jag bestämde mig för att åka, vad hade jag annars gjort? suttit hemma i Sverige och gjort samma saker hela tiden. Nu får ni inte missuppfatta mig, jag älskar mitt liv hemma och mina vänner. Men det här är en ny början, där jag bara kan bry mig om mig själv och göra något för mig själv. Skapa minnen för livet. 

 

Meningen med livet är att skapa minnen som man är stolt över och aldrig kommer glömma, och det har jag fått lyckan att uppleva här. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dom har så fina skyltar här.
 
 
 
 
 
 
Några bilder av alla jag har tagit denna månad. 
 Det började alltså på Arlanda fortssatte till NY veckan, sen kom det blider från Texas. 
 
 

Gårdagen

 
 
 
 

Jag och två tjejer var på bio igår, vi såg One directions film. Den var helt ok, dock inte lika bra som Never say never... 

 

Vi ville ha ett minne av kvällen så vi bestämde oss för att gå till en photo booth, men skiten ville ju inte ge oss våra bilder sen. Vi stod där och väntade i 20 minuter, men inget hände. Tillslut efter att ha sparkat några gånger så gick det. Våld löser en del problem. ;) 

 

Bowling

 
Söta Brooklyn, som ni ser matchade vi igår hah
 
Hennes super söta hund som är lika liten som min hand. 
 

Blev ändrade planer igår, vi gick och bowlade ist med Brooklyns mamma och styv pappa. Sen sov jag där. Det var super kul igår förutom bowling delen. Jag är sämst, vet inte vad som har hänt var bäst förut. Jag spelade inte alls seriöst så det var kul ändå.

 

Kvällen bestod av mycket skratt och mat. Brooklyn och jag har exakt samma intressen, vi båda är beroende av The Kardashians vilket gör att hon är min bff haha.

 

Brooklyn bor i världens största hus, så himla stooort. Gick ju vilse när jag skulle på toa... 

 

Ikväll ska jag iaf på bio med två andra vänner. 

Ha en fortsatt trevlig lördag!

 

HELG!

Då var det fredag igen, heaven!!

kom hem för ett tag sen, första dagen på hela vecka som jag kommer hem direkt efter skolan.

 Yezzz, men i dag är det som sagt fredag och det ska jag och Brooklyn (min amerikanska kompis) fira. Nej men vi ska antingen gå på bio eller typ gå på något "planet fun" eller något, har inte koll på det för det var hennes förslag.Så jag ska väl börja göra mig i ordning lite senare.

 

Imorgon står One Direction på att göra listan. Ska kolla på deras film, med två tjejer från min fysik klass. Sen hade vi tänkt gå på ett tivoli som är precis utanför gallerian. Så helgen ser bra ut. 

 Vad mer...Jo vi hade skolfoto igår. Riktigt pinsamt att sätta sig och fake le mot en kamera när alla står bakom fotografen och vill se resultatet, samtidigt som det säger "kolla svenska tjejen" haha 

 

Sen fick jag en jävla massa beröm idag på Fashion design klassen, vi designade kläder på dockor. Så idag när alla gick förbi mitt bord tyckte dom att det var jätte fint. Men jag ritade bara av (försökte rita av) min nära kompis outfit som hon har på en bild. Haha så jag fick cred för det... 

 

 
haha SHIT VA PIN!!! inte alls likt. Sorry dezzzi! Vet att hon vill ha en Celinè bag mer än allt,så i min fantasi fick hon en. <3 
 

Skolan

Vi hade tennis lektion idag, där vår coach gick igenom hur man håller tacket och vart man vill slår bollen!
Nate aka cp (som jag kallar honom) och Jayson! Två underbart snälla killar från tennisen!
Och en bild från Fashion Design klassen!
Snabbt inlägg innan jag ska göra min matte läxa!   SKA ALDRIG SKRIVA MOBIL INLÄGG IGEN. FÖR DET BLEV JÄTTE MYCKET FEL. 

Lite frågor

Har fått lite frågor här och där om allt som jag har vart med om hittills, så nu när jag ändå sitter här och alla andra tar sina ”naps” efter skolan så kan jag svara på dom. 

 

Vad heter skolan du går på ?

Jag går på en skola som heter Morton Ranch High School.

 

Vad är Fashion Design? 

Fashion Design är en klass jag själv har val, som eget val rättare sagt. Det är en klass där man håller på med fashion och olika designer, haha vet inte riktigt hur jag ska förklara. Namnet säger allt. Idag lärde vi oss att rita dockor för att vi sen ska kunna designa kläder. Sen dekorerar vi våra böcker med hjälp av mode tidningar osv. Så det handlar om fashion och din egna stil. Var väldigt skeptiskt i början, för vi gjorde inte så mycket. Men idag började vi göra mer saker så nu ser jag fram emot nästa lektion ;) 

 

Har du börjat tänka på Engelska?

Det händer oftare nu, jag räknar på engelska i huvudet när jag står vi kassan för att betala, sen översätter jag 

 aldrig något längre, utan jag svarar zuper snabbt. Men ibland kan det hända att jag säger "Jaha" för det finns inget ord som jag älskar mer än det. haha 

 

Trivs du i familjen?

Jag trivs jätte bra, jag är inte alls blyg längre, utan jag gör ljud och är inte rädd för att någon ska höra mig som jag var i början. Är jag hungrig går jag ner till köket och äter, så jag är hemma nu. Vad det gäller familjen trivs jag också. Alla är jätte snälla, jag bor ju med tre tånåringar till så det blir väl att vi skriker och skrattar väldigt högt ibland. Jag har kommit alla jätte nära, det är super skönt att ha en tjej i familjen som är i min ålder när man vill prata om saker som killar inte fattar eller bara om allt, eftersom att vi båda kommer från andra länder. (Irina är från ryssland) Sen är det också skönt att ha två bröder, när man kan vara töntig och spela basket, fotboll, spela tv-spel aa sånt som killar gör. Har ju lärt mig mycker slang ord pga av killarna. 

 

Får du åka hem på din födelsedag eller julafton?

Den frågan har jag fått många gånger och svaret är nej. Jag ska alltså vara här tills Juni så jag kommer fira alla högtider här. Kommer bli jätte konstigt att fira jul och när man tittar ut är det stålande sol och svin varmt, något jag kommer sakna under jul är snön. Hade jag vart i Sverige hade jag väl sagt tvärtom haha. 

 

Har ni mer frågor om allt är det bara att fråga, kanske någon som ska åka och undrar om något speciellt. Min bästa kompis blev ju sugen på att åka när hon såg hur jag hade det, så nästa gång är det hennes tur. Tycker det är jätte kul, att dela en sån här upplevelse med någon som står en nära. Så vem vet det kanske blir fler av mina kompisar som bärstämmer sig för att åka.

 

 

jag är precis som dom jag inte vill vara som...

Hatar folk som har en blogg men skriver 1 inlägg om året, och nu har jag blivit så typ, men jag hinner verkligen inte. Hinner knappt komma hem efter skolan tills det är ny skoldag, haha allt går så fort. 

Skärpning nu!!

 

kom iaf hem klockan 5 från skolan, har haft tennis träning efter skolan. Jag tränar alltså en gång i skolan varje dag, det är då en av mina klasser. Sen har vi träning efter skolan varje dag, och dom är 1h och 30 min långa. Jävligt mycket tennis blir det... men jag är sämst, fast det börjar bli bättre. 

 

Lika kul varje gång jag går i korridorerna och hör någon säga " där är hon, kolla den svenska tjejen" eller på tennisplanen " vem är den där tjejen?" ”Är hon svensk? va coolt hon är pretty" 

 

 
En vanlig lunch på skolan. Det är åtminstonde frukt så kom nu inte med kommentaren att det är onyttigt nu va haha ;) 
Här har vi The circle. Den typiska mötesplatsen. Här möter jag Irina varje dag för att luncha. I vanliga fall är det ju packat kan jag ju säga! 
 

Nike Free 5.0

 


 
 

Såhär ser skorna ut jag köpte. Totalt med tax och skit kostade dom 100$ vilket då är 700 kronor. jag har inte exakt koll på hur mycket dom kostar i Sweden men tror det är över 1000 iaf. 

 

Är sjukt nöjd för mina som jag har haft sen barnsben är sjukt fula. Så vi får se om jag blir något snabbare med dom här, för dom ser sjukt snabba ut lol. 

 

Det är tidinställt så nu springer jag säkert runt på tennis planen, och är zupersnabb. Men missar säkert varje boll... 

 

Labor day

Då var det måndag igen, men vi är lediga idag för att det är Labor day. Vilket är sjukt skönt bara 4 dagar i skolan tills det blir helg igen. 

 I lördags var vi på Hooters. Deras servitriser var typ nakna ..liten pin när dom och lutade sig över vårt bort haha. och igår åkte jag till Gallerian med min kompis Brooklyn och Irina. Så vi gick runt där, köpte ett par Nikes till tennisen. Efter det åkte vi till "Grandpa" där resten av familjen var, vi grillade och åt god mat. 

 Idag ska jag inviga mina skor på tennis plan. Ska åka med två av mina kompisar från Tennis teamet. För jag är TRASH kan jag ju säga, som att jag har hål i racket konstant…

Dealen är att jag ska lära dom svenska, vilket kommer bli lätt för det vill ju bara lära sig alla fula ord. Alla mina kompisar vet redan vad cp är, för jag använder det orden ett antal gånger per dag, när något inte går som jag vill händer det att jag säger det. 

 

 
 
 
 
Grandpas hud som typ är cp , den börjar skälla och springa efter något som inte är där, sjukt läskigt när det är helt tyst och hunden börjar skälla.
 
Brooklyn, Irina och jag.
TILLBAKA TILL STARTSIDAN


Här kan du skriva en liten presentation om dig själv & bloggen.

Glöm inte byta ut den tillfälliga profilbilden till din egna.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus